top of page

Stavanger Vinforums Vinmesse 2025

Italia
 

Lørdag 18. januar på Clarion Hotell

Stavanger Vinforum har gleden av å invitere våre medlemmer til vinmesse.

 
Vi vil ha et bredt utvalg av viner fra flere importører.  Noen vinprodusenter vil selv være til stede på vinmessen. Vi forventer stor deltakelse og anbefaler derfor rask påmelding.

Hotellovernatting i forbindelse med vinmessen kan bestilles her: Clarion Hotel booking

Italias unike historie går langt tilbake i tid, helt tilbake til romerne, hvor vin og mat allerede den gang var kultur og lidenskap. Denne filosofien om lidenskapelig livsnytelse har blitt dyrket og videreført fra generasjon til generasjon, noe som har ført landet frem til å være ett av verdens største vinproduserende land. I Italia dyrkes druer i alle 20 regioner, og på landsbasis har de i dag ca. 355 lokale druetyper som hver og en reflekterer forskjellig karakteristikk stil og jordsmonnet fra de ulike områdene rund i landet.


Mulighetene på vinmessen blir mange. Kombinert med de vinprodusentene som blir presentert i de enkelte seminarene og på Hovedsponsorseminaret, vil vinmessen 2025 føye seg trygt inn i rekken over de mest spennende vinsmakingene i Stavanger.

Program

Aktivitet:                                                                                               Fra:                  Til

Registrering                                                                                         11:00                14:00

Forkurs med vin – kort innføring i vinsmaking                                     11:30                12:00

Åpning av vinmessen                                                                           12:00

Smakesalene åpner                                                                             12:00               17:00

Lunsjbuffet                                                                                            12:00               16:30

 

Registrering for privatmedlemmer foregår i hotellets inngang til Stavanger Hall, for sponsorer og hovedsponsorer er registreringen i anvist område på hotellet. Alle deltakere får detaljert program med oversikt over viner for smaking, lunsjbillett samt sitt eget smakeglass med Stavanger Vinforums logo til odel og eie.

Ved kjøp av billett må du skrive ut denne (eller lagre den på din mobil) og ta den med på vinmessen. Koden på billetten vil bli skannet og gi deg adgang til vinmessen. 

 

Det er egne billetter til seminarer du melder deg på, så skriv også ut disse og ta de med. Vær oppmerksom på at det er forhåndspåmelding med tidspunkt på alle seminarene når du kjøper billett. Seminarene blir ofte fullbooket, og det vil ikke være mulig å endre tidspunkt underveis!

 

Seminaroversikt

Det er 3 åpne seminar du som deltaker kan melde deg på. Prisen pr seminar 250,-.

Masi Agricola                                                                12:15-13:00,  13:30-14:15,  14:45-15:30

(v/Eksportmanager Giacomo Boscaini)

Masi-viner er kjent for sin unike produksjonsmetode og rike smaksprofil. De kommer fra Veneto-regionen i Italia og Masi er en av de mest kjente produsentene der. Masi har en lang historie tilbake til 1772 og de er særlig kjent for sine Amarone-viner.


Masi-familien har vært involvert i vinproduksjon i generasjoner. Selskapet ble etablert av Alberto Boscaini, som startet å vinifisere druer i Valpolicella-distriktet.


Masi var tidlig ute med å ta i bruk den tradisjonelle appassimento-teknikken, der druene tørkes før pressing for å konsentrere sukker og smak. Masi ble den første produsenten til å kommersielt markedsføre en «Ripasso» vin; dette er i dag den ikoniske Masi Campofiorin.


Masi har fortsatt å utvikle seg, og de kombinerer tradisjonelle metoder med moderne vinproduksjonsteknikker for å skape viner av høy kvalitet.

Fèlsina                                                                            12:15-13:00,  13:45-14:30,  15:00-15:45

(v/Eksportmanager Chiara Leonini)

Felsina er en fremtredende vingård som ligger i Chianti Classico-regionen i Toscana, Italia. Siden den ble grunnlagt på slutten av 1960-tallet er den blitt kjent for å produsere høykvalitetsviner. Vingården ligger i kommunen Castelnuovo Berardenga, som er et ideelt terroir for Sangiovese-druen.
Felsina ble etablert av Francesco Berardenga. Eiendommen fokuserte opprinnelig på tradisjonell vinfremstilling, og understreket de unike egenskapene til Chianti Classico-regionen. På 1980-tallet begynte vingården å modernisere sine produksjonsteknikker mens de fortsatt respekterte tradisjonelle metoder. Denne blandingen av innovasjon og arv har bidratt til den høye kvaliteten på vinene deres.

 

Felsina produserer først og fremst Sangiovese-baserte viner, inkludert flaggskips-vinen deres Chianti Classico som viser den klassiske Sangiovesedruen med god syre og rike fruktsmaker.
Eiendommen drar nytte av et mangfoldig utvalg av jordsmonn og mikroklima, noe som muliggjør dyrking av druer med dybde og karakter. Vingården ligger typisk i høyere høyder, noe som bidrar til friskheten og elegansen til vinene.

Giovanni Rosso                                                              12:30-13:15,  14:00-14:45,  15:15-16:00

(v/Sjefsvinmaker Andrea Delpiano)

Rosso-familien har vært vinbønder i Serralunga i generasjoner og produsert vin fra Serralunga og Barolos beste vinmarker. De var kjent for sin kvalitet, og dagens eier, Giovannis sønn Davide Rosso, bestemte Davide seg for å sette familiens navn på verdens beste vinlister. Davide studerte ønologi og fikk uvurderlig erfaring i Frankrike før han i 2001, 27 år gammel, overtok alt ansvar for vinifisering av sin families viner. Han hadde som mål at hans viner skulle være en perfekt refleksjon av sitt terroir. Og terroiret i Serralunga d'Alba er blant verdens beste for hans druetyper.


Davides innfallsvinkel på alt fra vinmarkspleie til vinproduksjon har gjort Giovanni Rosso til en av Barolos, Italias - og verdens - mest ikoniske vinprodusenter. Davide Rosso selv er i dag en legende i Piemonte.


Ved siden av sin Barolo produserer David en unik Langhe Nebbiolo fra yngre vinranker, en sagnomsust Barbera d'Alba («Donna Margherita»), en hvit Roero Arneis, Dolcetto og nytt av året – en 100% nebbiolo-basert Langhe Rosato (rosévin). De siste årene har han også laget en svært begrenset produksjon Etna Rosso og Etna Bianco fra en pre-phylloxera vinmark nær Randazzo på Etnas nordside.

bottom of page